Voorbereiden:
Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 30 g boter en bak de champignons op hoog vuur snel rondom goudbruin. Neem 1/3 van de champignons uit de pan en houd ze apart. Voeg de ui en de knoflook aan de champignons in de pan toe en fruit 1 min. mee. Voeg de wijn en de tijm toe en laat afgedekt nog 15 min. stoven. Smelt de rest van de boter in een ruime pan, roer er in één keer alle bloem bij en laat opnemen. Voeg in beetjes al roerend de bouillon toe, zodat een gladde saus ontstaat. Zeef de gestoofde champignons en roer het vocht door de soep. Pureer de gestoofde champignons in een keukenmachine of met een staafmixer en roer het mengsel door de soep. Breng de soep op smaak met wat peper, zout en het citroensap, roer de room erbij en warm nog kort door. Zet tot gebruik in de koelkast.
Bereiden:
Verwarm de soep al roerend op een middelhoog vuur. Verdeel de achtergehouden champignons over 4 soepborden en schep de hete soep erover. Bestrooi met de peterselie.
Voorbereiding: ca. 30 min
Bereidingstijd: ca. 15 min
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |